Siemens Energy levererar utrustning till Occidental

Siemens Energy kommer att leverera en motordriven 13 000 hk starkt komplett modulärt våtgaskompressorpaket och en motordriven 8 500 hk torrgaskompressor för DAC-anläggningen. Bild: Siemens Energy

Ett storskaligt direkt luftinfångningsprojekt (DAC) kommer att köras med kompressorer från Siemens Energy.

- Kompressorer från Siemens Energy kommer att ingå i Occidentals första storskaliga Direct Air Capture (DAC)-anläggning i Texas, som utvecklas av Occidentals dotterbolag 1PointFive, skriver Siemens Energy i ett pressmeddelande.

- De två kompressorerna kommer att göra det möjligt för anläggningen att fånga upp till 500 000 ton CO2 per år när den är i full drift, sade VD:n för Siemens Energy, Christian Bruch, och Vicki Hollub, VD för Occidental, vid energikonferensen Ceraweek, som hölls i Houston, Texas, USA.

Komprimerar CO2

Siemens Energy kommer att leverera en motordriven 13 000 hk starkt komplett modulärt våtgaskompressorpaket och en motordriven 8 500 hk torrgaskompressor för DAC-anläggningen. Utrustningen kommer att komprimera den infångade CO2 för vidare bearbetning och trycksätta slutprodukten i en pipeline för injektion i underjordiska reservoarer.

- Vi känner oss hedrade över att vara en del av ett så viktigt projekt. Teknik för att effektivt fånga upp och binda CO2 kommer att vara en nödvändighet om vi vill uppnå våra klimatmål. Nära partnerskap med partners som Occidental är grunden för att skala upp innovativa lösningar, säger Christian Bruch.

Källa: Siemens Energy