Green Hydrogen Systems fortsätter att skjuta i höjden på danska börsen

Visualisering av elektrolysör i behållare. Foto: PR / Wenger Engineering

Nya leveranser har säkrat Koldingbolagets plats som den mest stigande aktien på danska huvudbörsen sedan årsskiftet.

Elektrolysrörstillverkaren Green Hydrogen Systems har haft en flygande start på börsåret 2023, där aktien i bolaget stiger med hela 64,5 procent. och därmed är den mest stigande aktien på huvudbörsen.

Steg kontinuerligt

Aktien har stigit kontinuerligt under årets sex första handelsdagar hittills.  Nyligen steg aktien med 8,2 procent till 16,04 DKK mot slutkursen för 2022 på 9,75 DKK.

Under årets första vecka steg aktien med 19 procent, 3,5 procent respektive 3,7 procent och 1,8 procent under veckans fyra första handelsdagar, före fredagen bjöd Green Hydrogen Systems på en stor nyhet.

Helt testade

Då kunde företaget berätta att man i december levererade A-seriesystem till två kunder.

Produkterna är därmed helt testade och kan nu redovisas som intäkt. Bolaget har även fått tre order på totalt 2,25 megawatt under fjärde kvartalet, som ska levereras 2023, enligt ett meddelande nyligen.

Nyheten lyfte aktien upp med 17,1 procent i börshandel.

Extremt svårt

Men det är också en del av Green Hydrogen Systems aktiehistoria att bolaget har haft det extremt svårt på börsen sedan det noterades till kursen 40 DKK per aktie i juni 2021.

Med torsdagens kurs efter höjningen på över 60 procent 2023 har andelen fortsatt att falla med nästan 60 procent sedan noteringen.

Källa: Green Hydrogen Systems