Clever lanserar en ny typ av laddningslösning

Foto: Clever

I mars 2023 kommer en ny laddlösning att marknadsföras av Clever som gör att kunderna kan nöja sig med att betala för elen de använder. Danska Elfordonsförbundet anser dock att priset är för högt.

Det är nu möjligt att förbeställa en ny produkt från Clever som från och med mars gör att kunderna kan betala kontinuerligt för den ström de använder.

All inclusive

Hittills har Danmarks största laddoperatör baserat sin affärsmodell på "all inclusive"-abonnemang, där kunden kan ladda hur mycket el den vill för ett fast pris per månad.

Enligt Mobilitytech har den nya lösningen efterfrågats av bland annat Elfordonsförbundet FDEL sedan maj, då Clever för första gången annonserade prishöjningar.

FDEL:s representant för policynämnden, Rasmus Foged, anser att det är vettigt att Clever nu lägger ett sådant bud, men han anser att priset är för högt.

Måste köpa en laddbox

- Om priset på 119 danska kronor per månad inkluderat hyra av laddboxen hade det varit ett rimligt pris som skulle vara attraktivt för många. Men när man ska betala och köpa laddboxen samtidigt, då börjar det bli dyrt jämfört med resten av marknaden, bedömer Rasmus Foged och påpekar att laddboxen måste köpas för 3 499 danska kronor.

Inför nyår måste Clevers kunder acceptera nya villkor för sina abonnemang som hädanefter kommer att bestå av ett fast grundpris och sedan ett energitillägg som varierar efter förbrukning.

FDEL räknar med att många Clever-kunder av den anledningen kommer att sätta sitt abonnemang vilande fram till nyår.

Källa: FDEL