Företaget Rampini Hydron lanserar den första H2-drivna 8-metersbussen i Europa (och presenterar Sixtron och Eltron.

Italiens första bränslecellsbuss, Hydron, kommer att åtföljas av de helelektriska modellerna Sixtron och Eltron. Rampini presenterade tre miljövänliga bussar i ett svep med f.l. Sixtron, Eltron och Hydron vid fabriken i Passignano sul Trasimeno inför en utvald grupp journalister och regeringstjänstemän. Foto: Rampini S.p.A.

Den första vätgasbussen helt tillverkad i Italien (och även den allra första 8-meters bränslecellsbussen i Europa) är byggd och designad av Rampini.

Presentationen av det nya fordonet Rampini Hydron, som drivs av vätgasbränslecell, för myndigheter och press hölls nyligen i produktionscentret i Passignano sul Trasimeno

Vätgasbuss

Rampini Hydron, som presenterades för första gången i slutet av 2020, är ​​en 8 meter lång vätgasbuss som kan transportera upp till 48 personer och har en angiven räckvidd på 450 kilometer.

Den verkligt offentliga presentationen av den nya vätgasbussen och utbudet av elbussar är planerad till Next Mobility Exhibition (12-14 oktober 2022), den publika mobilitetsutställningen som anordnas av Fiera Milano inom Fiera Milano Rhos utrymmen, en av de mest efterlängtade kollektivtrafikutställningar planerad år 2022.

Inte bara en konkurrensfaktor

- Utbudet av produkter vi har presenterat hitintills är vår stolthet, resultatet av investeringar i forskning och innovation och vittnesbördet om att den italienska industrin lever och kan uttrycka excellens. Att vara hållbar är i själva verket inte bara en konkurrensfaktor, utan det är ett sätt att kunna existera på marknaden och med tillförsikt se på framtiden för en industriproduktion, som vi också bidragit till att uppskattas i hela Europa, förklarar Fabio Magnoni, Rampinis VD.

 Källa: Sustainable Bus