Motigt för många nystartade elbussföretag

Proterras fabrik för tillverkning av elektriskt drivna bussar in Greenville, South Carolina. Foto: Proterra

Elektrifiering av kollektivtrafiken runt om i världen har lett till bildandet av flera nystartade företag som tidigare inte setts i kommersiella fordonsindustrin. Men det går uppenbarligen inte bra för alla.

British Arrival har nu meddelat att företaget lägger sitt bussprojekt på is för att spara kostnader. Det kan också vara möjligt att säga upp 30 procent av de anställda. Fokus för den närmaste framtiden kommer att ligga på att producera elektriska skåpbilar.

Ingen som vet

Bolagets elbussprogram offentliggjordes under våren 2020. Inledningsvis skulle Arrival starta försök med sin elbuss i början av detta år. Det sägs också att produktionen ska starta mot slutet av detta år. När det kommer att ske är det knappast någon som vet nu.

Redan i början av 2020 fick Arrival en order på inte mindre än 10 000 lätta skåpbilar från förpackningsföretaget USP. Det är uppenbarligen denna order som nu kommer att hålla i bolaget under den kommande tiden. Sedan får entusiasterna ha tålamod och se hur det utvecklar sig med elbussarna.