Danfoss kommer också att dra sig ut ur Ryssland och Vitryssland

Danfoss erbjuder en rad lösningar för luftkonditionering och värmesystem. Oavsett om det gäller tak och kylaggregat, kompakta kommersiella eller industriella applikationer. Pressfoto: Danfoss

Industrijätten, med nästan 1 300 ryska anställda, förbereder sig för att dra sig ur både Ryssland och Vitryssland.

Danfoss förbereder ett "kontrollerat utträde" från Ryssland och Vitryssland till följd av kriget i Ukraina, och följer därmed exemplet från företag som Velux, som gått ut med ett liknande meddelande.

Det skriver industrijätten, som har haft rysk verksamhet sedan 1993, i ett pressmeddelande efter att ha "utvärderat läget" under en längre tid.

Indonesien

Danfoss ingår ett hållbart partnerskap, som ska bidra till grön omställning i Indonesien genom att minska energiförbrukningen i landets kylsystem.

I ett nytt partnerskap kommer Danfoss Group och tankesmedjan Climate Policy Initiative att hjälpa till att effektivisera energiförbrukningen för luftkonditionering och kyla i Indonesien.

Kylsystem utgör 15,4 procent av landets totala energirelaterade utsläpp och är därmed bland de mest klimatskadliga utmaningarna i landet, lyder ett pressmeddelande från det internationella initiativet (Partnership for Green Growth and the Global Goals 2030).

Källa: Danfoss pressmeddelande