Alstoms vätgasdrivna tåg Coradia iLint vinner tyskt hållbarhetspris

Med Coradia iLint har Alstom utvecklat ett ekonomiskt alternativ till konventionella koltunga dieseltåg och har banat väg för ytterligare hållbara mobilitetsinnovationer. Foto: Creative Commons, Lic.

Alstoms vätgasdrivna bränslecellståg Coradia iLint tilldelades nyligen den prestigefyllda tyska utmärkelsen, Sustainability Design Award 2022

Priset uppmärksammar Alstoms bidrag till hållbara, utsläppsfria järnvägar och andra viktiga mobilitetslösningar

Alstoms revolutionerande Coradia iLint, världens första massproducerade passagerartåg drivs av bränsleceller. Denna utmärkelse honorerar tekniska och sociala lösningar som är särskilt effektiva när det gäller att generera fram hållbara produkter, produktion, konsumtion eller livsstilar.

Tävlingsjuryn, som bestod av experter från områden som industriell design, hållbarhet,

akademi, näringsliv och konst hade till uppgift att utvärdera produkter, tjänster och system i linje med United Nationernas agenda 2030.

Alstom har det tydliga målet att bli en internationell ledare inom alternativ

järnvägsteknik. Vårt vätgasgtåg Coradia iLint är ett bevis på att innovativ, hållbar mobilitet är verklighet, och vi är mycket glada över att kunna ta emot German Sustainability Design Award. Vi är också stolta över att

på ett avgörande sätt kunna främja utvecklingen av hållbara driftsystem, kommenterade Müslüm Yakisan, områdeschef för Alstom i Tyskland, Österrike och Schweiz.

Med Coradia iLint har Alstom utvecklat ett ekonomiskt alternativ till konventionella koltunga dieseltåg och har banat väg för ytterligare hållbara mobilitetsinnovationer.

Alstoms prisbelönta vätgaståg kombinerar olika innovativa koncept. Det handlar om en mix av ren energi, flexibla energilagringsbatterier och smart hantering av drivkraft och tillgänglig energi.