Flygbolag och biltillverkare går med i Bill Gates CO2–initiativ

Under de senaste åren har Cleantech Fund Breakthrough Energy Ventures, initierat av Bill Gates, investerat 1 miljard dollar i ett stort antal Cleantech-företag. Cleanthinking.de rapporterade om många av dem. Syftet är att uppnå en värld utan koldioxidutsläpp genom innovation. Nu har Bill Gates och hans partners samlat in ytterligare en miljard och nu vill allt fler företag hjälpa till att ta itu med de mest angelägna problemen. Foto: Breakthrough Energy Ventures

Flera företag går nu med i Breakthrough Energy med målet CO2 -neutralitet 2050. Bill Gates startade 2015 Breakthrough Energy, som nu får sällskap av flera företag.

 Ett antal företag, inklusive flygbolaget American Airlines och biltillverkaren General Motors, har anslutit sig till initiativet Breakthrough Energy, skriver Reuters.

Breakthrough Energy grundades av en av världens rikaste män, Bill Gates, och målet är att driva på utvecklingen av ny teknik som hjälper till att uppnå målet om CO2 -neutralitet år 2050.

För att vara exakt måste detta göras genom att höja investeringar från företag, regeringar och andra välgörenhetsorganisationer som kommer att sänka priset på grön teknik.

Enligt Reuters har American Airlines meddelat att bolaget har investerat 100 miljoner dollar i initiativet.