ChargePoint förvärvar ViriCiti

ViriCiti kommer enligt ChargePoint att förbättra dess lösningsportfölj för hårdvara, programvara och tjänster genom att integrera informationskällor för att optimera driften av den elektriska flottan, inklusive batterihantering, laddstationsövervakning, OEM-agnostisk telematik, fordonsunderhåll och fordonsdata. Foto: ChargePoint

ChargePoint, ett ledande nätverk för laddning av elbilar i Nordamerika och Europa, meddelade idag att det förvärvade ViriCiti, en ledande leverantör av elektrifieringslösningar för eBus och kommersiella flottor.

Det totala inköpspriset uppgår till cirka 75 miljoner euro kontant, med förbehåll för justeringar. ViriCiti -teamet, kundkonton och teknik kommer att bli en del av ChargePoints verksamhet.

ChargePoint förvärvar ViriCiti

Den kombinerade lösningen gör det möjligt för flottorna att identifiera vilka vägar som ska elektrifieras, övervaka och rapportera om drifttid, optimera drivmedel för att säkerställa driftberedskap till låg kostnad och integrera fordons- och laddstationshantering.

Optimering och tillväxt

Genom att arbeta med befintliga registreringssystem kan ChargePoint leverera kompletta uppsättningen lösningar för operatörer av elektriska flottor, vilket garanterar framgång från den första infrastrukturutbyggnaden till optimering och tillväxt.

- Bussflottornas framtid är elektrisk och att integrera laddningslösningar med de många affärssystem som redan finns i dagens depåer är avgörande för framgångsrik elektrifiering. Genom att lägga till ViriCitis fordonshanteringsfunktioner i vår flottportfölj kan ChargePoint leverera mer funktionalitet till buss- och kommersiella flottans operatörer samtidigt som den är öppen för integration med befintliga telematiksystem. Den kombinerade lösningen understryker vikten av mjukvara för EV -laddning och kommer att säkerställa driftsberedskap till låg kostnad eftersom flottor av alla typer i Nordamerika och Europa fortsätter att elektrifiera, konstaterade Pasquale Romano, VD och koncernchef för ChargePoint.

Etablerade marknadsandelar

ViriCiti grundades 2012 och företaget har idag mer än 50 anställda i Nederländerna och USA och etablerade marknadsandelar i Nordamerika och Europa med cirka 150 flott-operatörer, 3 500 anslutna fordon och 2 500 nätverksanslutna hamnar under ledning.

ViriCiti -kunder inkluderar även framstående bussflott-operatörer och OEM -tillverkare, som till exempel Arriva, Berliner Verkehrsbetriebe, Chicago Transit Authority, GILLIG, Keolis, King County Metro, Metropolitan Transit Authority (New York), PicNic, San Francisco Municipal Transportation Authority och Toronto Transit Commission.