Danfoss förvärv godkänns i USA efter flera månaders försening

Danfoss fjärrvärmeillustration. Foto: Danfoss

Miljöförvärvet av Eaton förväntas nu slutligen falla på plats i augusti 2021, enligt Danfoss.

Danfoss har fått ett avgörande godkännande i USA, vilket innebär att företagets förvärv av American Eaton Corporations hydraulikverksamhet kan realiseras.

Detta bekräftas av Danfoss till Ritzau Finans.

Det är de amerikanska myndigheterna som har väntat med godkännandet medan konkurrenssituationen undersöktes. För att få godkännandet har Danfoss bland annat sålt anläggningar.

Förvärvet tillkännagavs redan i januari 2020 och enligt Bloomberg News har det ett värde på cirka 3,3 miljarder dollar - motsvarande knappt 21 miljarder kr.

Ursprungligen var planen att handeln skulle stängas i slutet av 2020. Men när den planen gled sattes ett nytt mål för det andra kvartalet 2021, vilket inte heller lyckades.

- Naturligtvis har vi stor respekt för det faktum att myndigheterna dyker in i olika hörn när en så stor transaktion äger rum. Men vi är lite otåliga, för naturligtvis vill vi att den ska stängas, säger Danfoss VD Kim Fausing i juni.

Danfoss säger nu att affären förväntas vara slutgiltigt på plats i augusti. Danfoss är ett företag inom värme- och kylteknik med huvudkontor i Nordborg på ön Als i Danmark. 

Danfoss har verksamhet på 56 orter i 23 länder och har 23 000 anställda.

Aktien i Eaton, som är noterad i USA, sjunker med 0,4 procent till 153,50 dollar enligt nyheterna.