Maersk ingår ett CO2-neutralt fraktavtal med Bestseller

Det globala avtalet med det danska rederiet Maersk innebär användning av hållbart biobränsle för att kunna använda utvalda Maersk-fartyg, som täcker 95 procent av Bestsellers sjöfrakt. Foto: Maersk

AP Møller-Mærsk ansvarar för all transport av Bestsellers sortiment. De två danska företagen har ingått ett avtal om koldioxidneutralt gods globalt till sjöss och land samt CFS-behandling.

På Maersk är verksamhetschef Vincent Clerc nöjd med att Bestseller har gett gruppen uppgiften att minska klädtillverkarens koldioxidavtryck.

- Det här är en lösning som verkligen gör skillnad, eftersom Eco Delivery använder återvinningsbart biobränsle som bränsle för utvalda Maersk-fartyg, och som hjälper Bestseller i deras ambitiösa mål om hållbarhet, säger operationschefen i ett pressmeddelande.

Den gröna godsprodukten Eco-leverans från Maersk lockar främst stora multinationella kunder som visar intresse för och efterfrågar de grönare alternativen till gods, informerade Henriette Thygesen, VD för Fleet and Strategic Brands på AP Møller-Mærsk, tidigare till Ritzau Finans.

Antalet kontrakt med kunder som har valt den gröna godsprodukten har tredubblats från 2019 till 2020, och samma trend står för kundportföljen från 2020 till 2021.

Avtalet mellan Maersk och Bestseller, som träder i kraft den 1 september 2021, gäller omedelbart .