Solaris bränslecellbuss testas i österrikiska Villach

- Om allt går enligt plan kommer en vätgasstationsstation att inrättas i Kärnten 2022, så att de första bussarna kan komma i ordinarie drift året därpå, sade Sebastian Schuschnigg, regional minister för ekonomi och rörlighet i samband med en konferens i Villach. Foto: Sustainable Bus

Den nya vätgasdrivna vätgasbussen Solaris Urbino har redan färdats på gatorna i Villach, och genom pittoreska städer i den österrikiska provinsen Kärnten under några dagar.

Solaris har startat presentationen av sitt vätgasdrivna fordon och som ett resultat kan representanter för regionala myndigheter och lokala transportoperatörer nu lära sig mer om fordonets speciella teknik.

Det skedde bland annat vid en konferens som hölls i Villach, där företrädare för provinsen Kärnten bekantade sig med vätgasbussen.

Vid denna konferens i Villach berättade operatören ÖBB Postbus om sina planer på att köpa ett antal vätgasbussar. Denna ultramoderna och helt utsläppsfria bussmodell har väckt stort intresse bland lokala transportföretag.