Everfuel kommer att etablera 15 vätgasstationer i Norge

Everfuel meddelar att 1,5 miljarder euro kommer att investeras i utvecklingen av en vätgasrelaterad värdekedja i Europa. Bild: Everfuel

 

 

 

Som en del av den skandinaviska expansionsplanen måste de 15 vätgasstationerna vara på plats i Norge före slutet av 2023.

Danska Everfuel gör sig redo att sprida verksamheten till övriga länder. Således har nu planer tillkännagivits för att etablera 15 vätgasstationer i Norge före slutet av 2023. Everfuel konstaterar detta i ett pressuttalande.

- Everfuel har åtagit sig att integrera och optimera den gröna vätgasvärdekedjan i skala för nollutsläppsrörlighet i Europa. Vi ligger i framkant när det gäller att koppla ihop säker vätgasproduktion, distribution och tankning till slutkunder på vår skandinaviska inhemska marknad. Detta sätter Everfuel på i spetsen för den gröna övergången, men det kommer att kräva betydande kapitalinvesteringar, partnerskap med slutanvändare och fordonsleverantörer och offentligt ekonomiskt stöd, säger Jacob Krogsgaard, VD för Everfuel.

Everfuel uppger att de initialt kommer att täcka områden söder om Trondheim och vara anslutna till vätgasstationer i Sverige och Danmark. Utvecklingen av de norska vätgasstationerna är en del av Everfuels eskaleringsfas, där de tidigare har meddelat att 1,5 miljarder euro kommer att investeras i utvecklingen av vätgas värdekedja i Europa.

Everfuel planerar för närvarande att öppna en H2-station i Hvam före slutet av april och en i Åsane utanför Bergen i juli 2021, som båda kommer att betjäna privata fordon. En stor H2-station som betjänar både tunga lastbilar och småbilar öppnas i Alna i Oslo i juli 2022.

Everfuel planerar också att börja tanka mindre bilar i Alna redan under tredje kvartalet 2021 med en mobil bränsleenhet. De kommande 12-15 platserna är planerade att byggas i slutet av 2023.