DB Schenker satsar på grön logistik med 36 nya ellastbilar

Ellastbilarna har en räckvidd på 10 mil och kan lasta upp till 3,2 ton. Foto: DB Schenker

DB Schenker utökar sin elektriska flotta med 36 nya FUSO eCanter-fordon för koldioxidfri stadslogistik i 20 europeiska storstäder. DB Schenker har därmed totalt 41 helelektriska eCanter i daglig drift i Europa.

– Nu blir vi den ledande leverantören av grön logistik. Vi fokuserar på hållbarhet, från första till sista milen och är stolta över att vi har kunnat säkra en betydande del av eCanter-produktionen för oss från i år. Vad det betyder för våra kunder? De fortsätter att få samma tjänst men med noll lokala utsläpp, säger Cyrille Bonjean, chef för Landtransporter i Europa på DB Schenker.

FUSO, ett varumärke inom Daimler Trucks, producerar för närvarande de 36 nya bilarna för DB Schenker vid sin fabrik i Tramagal, Portugal. Under de närmaste veckorna kommer de att utrustas med skåp och bakliftar från olika skåpsbyggare för att kunna sättas i trafik innan året är slut.

Bilarna är helt elektriska med en effekt på 129 kW, en räckvidd på 10 mil och kan lasta upp till 3,2 ton. De kommer att användas i stadskärnan i 20 större europeiska städer i Tyskland, Finland, Danmark, Storbritannien, Frankrike, Irland, Nederländerna, Norge, Österrike, Spanien och Italien.