Meyer Burger Technology med stora förluster i bagaget kommer att tjäna miljarder på solceller

Om solcellsanläggningarna i Östra Tyskland blir verklighet kommer kapaciteten för företagets solcellsproduktion att öka från 800 megawatt per år till 5 gigawatt 2026. Foto: Meyer Burger Technology

Om Meyer Burgers solprojekt realiseras kommer företaget att öka sin produktion från 800 megawatt till 5 gigawatt 2026.

- Den schweiziska solcellstillverkaren Meyer Burger Technology, vars omsättning har minskat avsevärt under de senaste åren, har meddelat att det planerar att tillverka solcellsanläggningar i Tyskland för mer än 1 miljard danska kronor. Euro, skriver Frankfurter Allgemeine.

Projektet, som kommer att ligga i de östtyske städerna Bitterfeld-Wolfen och Freiberg, kommer att skapa 3 000 nya arbetstillfällen, uppskattar solcellsföretaget, som för närvarande har en personalstyrka på 730 anställda.

- Vi ser fram emot att återuppliva två av de mest traditionella solcellsplatserna i Europa, säger VD Gunter Erfurt till Frankfurter Allgemeine.

Meyer Burger Technology har förvärvat byggnader och system från tidigare tillverkare Sovello och Solarworld, som gick i konkurs för ett år sedan.

Emellertid har Meyer Burger Technology drabbats av flera förluster under de senaste åren, och aktiekursen ligger i botten, skriver Frankfurter Allgemeine.

Tidigare hade företaget flera miljarder i intäkter, men 2019 var intäkterna 262 miljoner danska kronor.

På fredagen kommer aktieägarna att rösta om en kapitalökning på 165 miljoner danska kronor.