Danska DSV kräver en stor minskning av koldioxid från sina leverantörer

DVS:s uttalade mål att minska företagets koldioxidutsläpp från sina egna kontor, lager och fordon med 40 procent, jämfört med siffrorna förra året. Foto: DVS

Den danska logistikjätten DSV Panalpina påbörjar nu kampen för att uppnå det klimatmål som världens nationer kom överens om under FN: s klimatmöte COP15 i Paris. 

Detta innebär att DSV år 2030 har det uttalade målet att minska sina koldioxidutsläpp från sina egna kontor, lager och fordon med 40 procent, jämfört med siffrorna förra året.

Det är dock underleverantörer som rederier, flygbolag och åkerier som står för huvuddelen av de 16 miljoner danska kronorna. per ton koldioxid som släpps ut av DSV Panalpina 2019. För dem kommer efterfrågan från DSV att vara en minskning av utsläppen med 30 procent. 

- Med dessa ambitiösa mål sätter vi en långsiktig och tydlig kurs för våra klimatinsatser, säger VD Jens Bjørn Andersen i ett pressmeddelande och fortsätter:

-Vi vill vara ledande inom branschen på detta område, och vi vet att det krävs en solid ansträngning från hela organisationen för att uppnå våra mål, men det är en kamp vi måste vinna. Det är vår fasta tro att hållbarhet och långsiktig affärsframgång går hand i hand.